Onze koeien

‘Smaakmaaksters van het Huis’: onze koeien. Vanaf het voorjaar grazen ze buiten. Wanneer het buiten te koud wordt, blijven ze lekker in de warme stal. In die stal kunnen de dieren vrij rondlopen. Bovendien is er de hele dag vers voer, dat wordt bereid door een ultramoderne voerkeuken.

Een compleet voedselpakket voor ‘onze dames’

Die keuken verstrekt volautomatisch een compleet voedselpakket. Ook is er altijd vers stromend water en zijn er heerlijke koematrassen waarop de koeien kunnen slapen. Om vijf uur ‘s middags melkt Herman zelf. Dat melken doen we trouwens in een melkcarrousel, en niet met een melkrobot. We doen heel veel zaken nog gewoon met de hand, omdat wij vinden dat dit voor karakter in onze kaas zorgt.

Om half zes ‘s ochtends beginnen we met melken. We hebben maar liefst 250 koeien, dus dat is een hele klus. We verwerken maar liefst 3 miljoen liter melk per jaar! Gelukkig kunnen we hiervoor rekenen op onze werknemers. Onze koeien verdienen de hele dag door alle aandacht en dan is er natuurlijk nog onze kaas. Naast de productie steken we veel tijd in het verder ontwikkelen van smaken en varianten.

koeien_indewei_dlhkoe_liggend_wei_dlh

koeien_voer_robot_dlhkoeien_voer_mest_2x_dlh koeien_mest_robot2x_dlh

Kalfjes

In de winter en het vroege voorjaar worden heel veel kalfjes geboren. Zo gauw de temperatuur het toelaat mogen ze naar buiten.

koeien_kalf_1_dlh koeien_kalf_2x_dlhkoeien_kalf_buiten_dlh

Wil je iets meer weten over onze koeien of heb je andere vragen bel 0416-352751 of stuur een e-mail naar info@delangehoeve.nl