“Een neus voor delicatessen”

Mieke (eigenaar & organisatie)

Kaasboerderij De Lange Hoeve is een oud familiebedrijf gelegen in Genderen. We maken er al meer dan 50 jaar boerenkaas van de rauwe melk van onze koeien. Van jong tot en met heel oude en vele kruidenkazen van 1000-dagenkaas, Genderense Mix, truffel-, noten-, paprika-, fenegriek-, pesto-, tzatziki- tot en met bierkaas. In onze sfeervol ingerichte boerderijwinkel worden de kaasproducten rechtstreeks aan de klanten verkocht. Het assortiment bestaat verder uit verse zuivelproducten zoals zuivel, eieren en andere ambachtelijke streekproducten zoals, jam, mosterd, bakmixen, honing, diverse soorten vers gebrande noten, sappen, worsten, wijn, bier en nog veel meer. Ook organiseren wij arrangementen voor groepen die een bezoek willen brengen aan onze kaasmakerij, boerderij en winkel.

“Bij mij moet managen de hoofdzaak zijn”

Herman (eigenaar & manager)

In- en verkoop, mechanisatie, voer, administratie, medewerkers, etc. er komt meer bij kijken dan men denkt. Op ons bedrijf hebben wij meer dan 250 melkkoeien en kalveren. Zij verblijven in comfortabele ligboxenstallen van alle gemakken voorzien. Het voeren en drinken gebeurt vol automatisch. Het reinigen van de stalvloer doet een mestrobot 24/7. Van het voorjaar tot oktober lopen onze melkkoeien buiten. ’s Nachts blijven de melkkoeien binnen. Tweemaal per dag, in de ochtend en in de middag, worden onze koeien gemolken in de melkcarrousel. De hoeveelheid melk per koe wordt geregistreerd in de computer. De Lange Hoeve is een modern en duurzame onderneming dat continu innoveert en voorbereid is op de toekomst. Ondanks de technologische middelen blijft ons boerenbedrijf dicht bij de mens, dier en natuur, alles waar we mee omgaan hebben per slot van rekening in bruikleen.

“Mijn hobby is mijn werk”

Arno (senior kaasmeester)

Op Kaasboerderij De Lange Hoeve kan ik me helemaal uitleven in de bereiding van bijzondere boerenkazen. Alle kazen worden ambachtelijk bereid. De melk die gebruikt wordt voor de productie van de kaas komt van onze eigen koeien. Tweemaal per dag wordt er kaas gemaakt van dagverse melk. Deze melk is niet gepasteuriseerd en wordt ook wel rauwe melk genoemd. De samenstelling van de rauwe melk is iedere dag anders door afwisselend voer en de verschillende seizoenen. Met eigen familierecepten weten we de boerenkazen nog lekkerder en specialer te maken. Kom ze maar eens proeven!

“Het is veel organiseren en samenwerken”

Wilma (winkel & organisatie)

Alweer ruim 25 jaar het vertrouwde gezicht in de winkel van De Lange Hoeve. Onze klanten zijn de motor van ons bedrijf dus vind ik het belangrijk om af en toe een praatje met ze te maken. Door de groei van het bedrijf ben ik meegegroeid en ben steeds vaker bezig met organisatie en coördinatie, o.a. het organiseren van arrangementen voor groepen die een rondleiding krijgen in de kaasmakerij en de boerderij of feestelijke arrangementen voor gasten van de Boerenzolder.

“Kom nieuwe smaken proeven”

Rian (winkel & boerenzolder)

Een bijzonder kadopakket voor een bijzondere gelegenheid, dat is allemaal mogelijk bij ons. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze kaaswinkel om uit een breed assortiment boerenkazen een keuze te maken. Behalve ambachtelijke kazen vindt u een ruime sortering verse streekproducten, van deze producten kook ik heerlijke streekgerechten voor onze gasten van de Boerenzolder. www.boerenzolder.nl

“We maken u graag blij”

Jessica (winkel & versproducten)

Vertel mij uw wensen zodat ik voor u iets lekkers samen kan stellen, zodat u altijd met het juiste cadeau of specialiteit naar huis gaat. Vers gebrande nootjes, grillworst uit de oven of een lekker doosje bonbons, dat kan! Vertel het mij ik denk graag met u mee.

“Het is tegenwoordig precisiewerk”

William (allround medewerker melkveehouderij)

Als kleuter was kwam ik al op de boerderij van familie van den Heuvel. Het stoere boerenwerk en de techniek trok mij heel erg aan. Nu jaren later, werk ik hier als allround medewerker en ben ik o.a. dagelijks bezig met het melken en verzorgen van de koeien, het signaleren van koesignalen en alle werkzaamheden op en rond de boerderij De Lange Hoeve. Het wordt steeds meer precisiewerk om aan alle regels te voldoen. Daardoor is elke dag anders, daar houd ik van.

“We zijn innovatief en duurzaam aan het werk”

Henri (allround medewerker melkveehouderij)

Eveneens als William ben ik ook dagelijks bezig met diverse werkzaamheden op en rond de boerderij De Lange Hoeve. Ik houd mij vooral bezig met het verzorgen van de koeien en kalfjes, o.a. een lekker diner voor onze dames klaar te maken in de voerkeuken. Voor het melken kijk ik nog even in de kraamkamer of er nog kalfjes geboren zijn. Mocht het nodig zijn, dan sta ik altijd paraat voor extra zorg tijdens de geboorte van kalfjes. Het verzorgen van pasgeboren kalfjes is iets waar ik heel veel plezier aan beleef.